Geschiedenis
 

Waarom natuurgeneeskunde?
Terwijl de reguliere geneeskunde zich vooral richt op de genezing van het zieke deel van de mens of de symptomen daarvan, kijkt de natuurgeneeskunde veel breder. Hoe zijn de klachten ontstaan? Wat kunt u zelf bijdragen aan het genezingsproces? En hoe voorkomt u dat de klachten na verloop van tijd weer terugkomen?

 Volgens de natuurgeneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door een verstoring in de balans tussen lichaam en geest. Behandeling is gericht op het herstellen van deze balans. Een natuurgenezer bestrijdt op die manier niet alleen de klachten van een mens, maar kijkt naar het totaalbeeld van diens gezondheid. Daarom werkt de behandeling niet alleen genezend, maar heeft deze ook een preventief effect op mogelijke andere klachten en vermindert deze sterk de kans op terugkeer van de bestaande klachten.
 

Nieuwe ontwikkeling
Als therapeut ben ik al 35 jaar actief in de alternatieve gezondheidszorg waarvan 25 jaar in Lelystad. Cliënten met klachten van bijv. chronische vermoeidheid en pijn vonden hun weg naar mijn praktijk.
Enkele van mijn wapenfeiten zijn dat ik in de jaren 70 en 80 het Candida dieet ontwikkelde.  in 1995 ontdekte ik de belasting die siliconenprotheses geven aan het lichaam als deze gaan lekken of smetten. Verder doe ik al ruim 25 jaar onderzoek naar Fibromyalgie en ben ik jaren geleden tot de ontdekking gekomen dat er bij deze aandoening veel darmklachten zijn. Ook ontdekte ik dat bijna iedereen met deze aandoening een schimmel-infectie heeft en een oude virale belasting van bijvoorbeeld Pfeiffer of Herpes. Ook stress komt duidelijk bij deze onderzoeken naar voren.
 

Na 40 jaar met diverse diagnose methoden gewerkt te hebben, kon het niet uitblijven om zelf een diagnose te ontwikkelen. Dit is de Haar-biotest. Voor meer informatie kijk op www.haarbiotest.nl. Met een plukje haar is het mogelijk een analyse van u te maken.